Меню сайта
Наш опрос
На решение каких проблем, направленные социальные обязанности угледобывающих предприятий
Всего ответов: 52
Поиск
Loading
Партнеры
Партнеры
Главная » 2012 » Февраль » 29 » Наскільки прозорими є фінансові потоки вуглевидобувного сектору України та Донеччини?
00:51
Наскільки прозорими є фінансові потоки вуглевидобувного сектору України та Донеччини?
ПРЕС-АНОНС
Наскільки прозорими є фінансові потоки вуглевидобувного сектору України та Донеччини?До національного бюджету потрапляє 31 млрд. гривень від видобування вугілля та 24 млрд. гривень від виробництва коксу, а це становить майже 19% прибуткової частини державного бюджету. Через те, що значення цієї галузі для української економіки є дуже важливим, експерти Інституту сталого розвитку проаналізували фінансові складові національної програми «Українське вугілля». Вони також спробували звірити платежі підприємств вугільного сектору та надходжень до державного і місцевих бюджетів. Все це проводилось для того, щоб з’ясувати наскільки прозорими є фінансові потоки вуглевидобувного сектору. Які ж результати показало дослідження?
На думку експертів, вугільна сфера України не є прозорою в повній мірі, як того вимагає Постанова КМУ від 30.09.2009 року. Не всі підприємства вуглевидобувної галузі не публікують інформацію про видобуток природних ресурсів та суми, отримані за ці прибутки. Також, аналітики Інституту сталого розвитку вважають, що програма «Українське вугілля» не виконується у повній мірі, оскільки не досягається прогнозна собівартість видобутку у розмірі 123,9 грн. за тону. Водночас, «для власника шахти доцільніше не модернізувати підприємство, зменшуючи енерговитрати та кількість людської праці, оскільки, чим вища собівартість, тим більшу компенсацію отримає власник», - це один із висновків, зазначений у дослідженні. Які ще особливості виявили фахівці Інституту? Про це ви дізнаєтесь 29 лютого (середа), початок о 13.00, бул. Пушкіна 30, а (зала Спілки письменників, навпроти Центру підвищення кваліфікації держслужбовців).

 У заході візьмуть участь:

-    директор Інституту сталого розвитку Станіслав Ігнатьєв;

-координатор проекту «Транспарентність фінансових потоків у вуглевидобувній галузі  України» Віталій Філенко;

-експерт проекту Марія Чеченєва.

кож до обговорення запрошенні представники управління вугільної промисловості ДОДА, науковці, представники профспілок та громадських організацій.

Та

Питання до обговорення: Як виконується програма «Українське вугілля»? Ринкова вартість видобутого вугілля та собівартість видобутку: чи сприяють державні компенсації розвитку підприємств цієї галузі? Як підтримка збиткових шахт впливає на вуглевидобувні підприємства в цілому? Чи отримають міста, на території яких розташовані діючі шахти, відрахування до бюджетів від вуглевидобувного виробництва у повній мірі? За яким принципом фінансуються шахтарські профспілки? Чи достатньо коштів виділяється для їхньої роботи?

Захід відбудеться 29 лютого (середа), початок о 13.00, бул. Пушкіна 30, а (зала Спілки письменників, навпроти Центру підвищення кваліфікації держслужбовців).

 83017, м. Донецьк, вул. Овнатаняна 4, офіс 206

Тел. (062)  343 85 68, 345 17 95

e-mail: office@pclub.dn.ua

http://pclub.dn.ua
Просмотров: 564 | Добавил: ua-coal
Календарь
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Соц. закладки
Фотогалерея
Видеоматериалы
Поиск
 
 
Copyright MyCorp © 2024