Меню сайта
Наш опрос
На решение каких проблем, направленные социальные обязанности угледобывающих предприятий
Всего ответов: 52
Поиск
Loading
Партнеры
Партнеры
Главная » 2012 » Март » 20 » Експерти оцінили рівень прозорості вуглевидобувної галузі в Україні
12:22
Експерти оцінили рівень прозорості вуглевидобувної галузі в Україні

Експерти Інституту сталого розвитку презентували фаховим аналітикам результати дослідження прозорості вуглевидобувної галузі. Зустрічі проведено в межах проекту "Транспарентність фінансових потоків у вуглевидобувному секторі в Україні” за підтримки програми "Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду "Відродження”. Інститутом сталого розвитку представлено результати дослідження рівня транспарентності вуглевидобувних підприємств України аналітикам різних галузей знань. Для досягнення цієї мети, результати дослідження було представлено 2 цільовим групам, точки зору яких досліджувались в рамках проекту.Ресурсна складова дослідження "Транспарентність фінансових потоків у вуглевидобувному секторі в Україні” була представлена Національній Акціонерній Компанії «Надра України». Представникам компанії проілюстровано порівняння об’ємів видобутку кам’яного вугілля, що декларують вуглевидобувні підприємства (у друкованих звітах та офіційних сайтах), та статистичними даними, які надходять до НАК «Надра України». Слід зазначити, що результати дослідження ілюструють неспівпадання статистичної інформації. «Скоріш за все, подібні відмінності пов’язані із низьким рівнем інформаційної політики вуглевидобувних підприємств», - зазначив Іван Дем’яненко, директор департаменту геології та виробництва НАК «Надра України», - «лише близько 20% підприємств мають власні діючі сайти, які систематично оновлюються». Дослідження ілюструє, що лише шахти, які входять до компаній D.TEK та «Метінвест холдінг», мають динамічні ВЕБ-сайти, що мають інформацію про видобуток кам’яного вугілля. На даних ресурсах міститься інформація, що співпадає із державною статистичною інформацією.Крім того, фрагмент дослідження щодо фінансування вуглевидобувними підприємствами витрат на охорону праці та реалізацію проектів профспілкових організацій були обговорені із академіками Міжнародної академії безпеки життєдіяльності. Фахові експерти зазначили, що у дослідженні добре відображені факти низького рівня фінансування заходів на збереження шахтарських життів. «Лише 2% від прибуткової частини бюджетів вуглевидобувних компаній витрачається на заходи з охорони праці, оздоровлення та лікування шахтарів», - зазначив Микола Олійчук, що спеціалізується на проблемах охорони праці у вугільній промисловості.Експерт підкреслив, що аварії на шахті «Суходольська-Східна» (об’єднання «Краснодонвугілля») та вуглевидобувному підприємстві імені Бажанова (об’єднання «Макеєввугілля») підтвердили твердження, визначене за результатами чисельних журналістських розслідувань: кожні 1 млн. т українського вугілля вартує 1 шахтарському життю.Дізнатись більше про справжню вартість українського вугілля можна на сайті «EITI у вугільній галузі» (ua-coal.at.ua).

 За інформацією прес-служби

Інституту сталого розвитку

  Проект «Транспарентність фінансових потоків у вуглевидобувному секторі в Україні»  здійснюється  громадською організацією "Інститут сталого розвитку" за підтримки програми "Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду «Відродження».

 Мета програми "Посилення впливу громадянського суспільства”  – сприяти участі об’єднань громадян у здійсненні моніторингу діяльності органів публічної влади, захисту та лобіюванню спільних інтересів різних соціальних груп, а також забезпечувати їх залучення до процесу вдосконалення та впровадження нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівнях.

 

 

Просмотров: 737 | Добавил: ua-coal
Календарь
«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Соц. закладки
Фотогалерея
Видеоматериалы
Поиск
 
 
Copyright MyCorp © 2024